KEELEKÜMBLUS KOOLIS

KEELEKÜMBLUS KOOLIS
õpetaja Christina Lään koolitunnid

pühapäev, 12. aprill 2020

Neli nädalat distantsõppel_endiselt on väga põnev!




Keelekümbluse ja distantsõppe kõige suurem mure on olnud õpilaste kõne arendamine. Me ei saa rääkida sama palju kui koolis. Lahenduse leidmine oli viimaste nädalate võtmeküsimus. Esiteks olid meil olemas onlinetunnid ja 1-5-12 lapsega gruppis oli võimalik rohkem kuulata laste juttu ning arendada vestlus. Kuid tagaplaanile jäid tagasihoidlikumad õpilased ning kirjalike tööde osakaal oli ikkagi liiga suur. Appi tuli suulise kõne salvestaja www.vocaroo.com – õpilane saab lindistada oma vastuse, vajadusel korrigeerida ja parandada. Seejärel saadab salvestuse lingi õpetajale. Suurepärane võimalus – õpilane harjutab, loeb või jutustab, muljetab või laulab . Igal juhul kõneleb! 
 
 
Teine areng on toimunud õpetaja esitlustes. Onlinetunnis osalevad õpilased vahetult ja ei saa tundi uuesti kuulata. Videotund on parem lahendus. Jutt on konkreetne, tundi saab korduvalt kuulata, video pausile panna. Ning tänu kaasaaegsetele võimalustele  saab kõik ülesanded otse videotundi lisada. Selleks on suurepärane tööriist H5P ja www.sisuloome.e-koolikott.ee. Nüüd olen loonud interaktiivse sisuga videotunnid ja juhendid erinevate vidinate kasutamiseks. Väga praktiline ja kiire. Isegi klassijuhatajatundi meisterdasin “7B retseptiraamatu” ja videotutvustuse, kus on distantsõppe oluline info ja lingid. Selliste abivahenditega olen saanud luua distantsõppel keskkonna, kus õppetöö sarnaneb enam-vähem koolitunnile. Õpetaja selgitab , tutvustab, juhendab ja õpilane saab vahetult või lindistuse abil vastata ja  suheld. Lugemine ja kirjutamine on ka head, kuid distantsõppe tingimustes võtavad liiga palju aega.  Kuna lastel ei ole eestikeelset keskkonda, kus keelt praktiseerida, tuleks leiutada rohkem kõnearengut toetavaid võimalusi. 

 Interaktiivsete ülesannetega videotund


Videotund_klassijuhataja tund
7 B klassi oluline info on kogutud "Retseptiraamatusse"
Distansõppe ajal kehtivad reeglid, info, vajalikud lingid, oluliste keskkondade juhendid
on koondatud PDF kogumikku ja videotundi


Mis on olnud loovat ja huvitavat? Mõnuga sukeldusime sõnade ja muusikamaailma. Eesti keele tunnis oli teema „Helisev muusika“. Lapsed koostasid www.padlet.com keskkonnas eesti lauljate tutvustusi ning järgmine kord ootas neid üllatus. Õpetaja valmistas töölehe vastavalt laste valikule. Nüüd tuli minna tagasi Padletisse, kuulata kontserti ja täita tööleht (Google Forms keskkonnas): leia laulusõnade esitaja. 
 
Inimeseõpetuse tunnis harjutasime virtuaalset grupitööd. Lapsed said ülesandeks luua esitlused ning leiutada viise, kuidas saaks klass sõbralikumaks ja hoolivamaks. Laekunud ideed on võrratud ja väärivad kajastamist laiemalt.  


Darja esitlus on just kui kiri tulevastele põlvedele

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Algab uus distntastõpe. Palun tutvu õp Ch Lään juhendiga.

  Noored, me elame teiega väga ajaloolisel ajal. Iga päev sünnib midagi millest tuleviku inimesed loevad raamatutest. Nii ka uus distnatsõpe...