KEELEKÜMBLUS KOOLIS

KEELEKÜMBLUS KOOLIS
õpetaja Christina Lään koolitunnid

neljapäev, 9. jaanuar 2020

Eesti joonisfilm_Priit Pärn


https://www.joonisfilm.ee/filmitegijad/priit-parn

Alates aastast 1976 töötas kunstnik-lavastaja ja režissöörina Tallinnfilmi stuudios Joonisfilm, 1994 aastast stuudios Eesti Joonisfilm.
60-ndate lõpust alates on olnud tegev karikaturisti ja illustraatorina, 80-ndate algusest üha enam vabagraafikuna. Pärnal olnud üle 30 isiknäituse erinevates Euroopa riikides ja Kanadas. 2007.a. oli Pärnal isikunäitus kunstimuuseumis Kumu.
Alates 1990.a on Pärn töötanud ka õppejõuna. Ta on õpetanud Soome, Norra, Saksamaa, Šveitsi, Hispaania, Belgia, Holland, Prantsusmaa ja Inglismaa filmikoolides, lühemaid workshoppe on pidanud ka Austraalias ja Kanadas. 1994 kuni 2007. oli  Pärn Turu Kunstiakadeemia (Soome) animatsiooniosakonna kunstiline juht. Alates 2006. on Pärn Eesti Kunstiakadeemia animatsiooniosakonna juhataja.
Pärn on saanud seitse rahvusvahelist elutöö auhinda: rahvusvaheliselt animafilmide assotsiatsioonilt ASIFA ning erinevatelt maailma filmifestivalidelt: rahvusvaheliselt filmifestivalilt Etiuda&Anima (Poola), Fredrikstadi animafilmide festivalilt (Norra), Zagrebi rahvusvaheliselt animafilmide festivalilt Animafest (Horvaatia), Valencia rahvusvahelise filmifestivalil Cinema Jove auhind „Luna de Valencia“ (Hispaania), Krakowi filmifestivalilt auhind „The Dragon of Dragons“ (Poola) ja Eesti Kultuurkapitalit.
Pärn on osalenud üle 50 rahvusvahelise anima- ja lühifilmifestivali žürii töös.
Pärn on stsenaristi, kunstniku ja režissöörina teinud 12  pikemat joonisfilmi ja rea lühivorme – reklaame jne.
On 2008. aastast Euroopa Filmiakadeemia liige.

Priit Pärn räägib kuidas sündis "Vabadus lihtsa Prantsuse baguette’iga" 



ETV LASTETUBA. KÜLAS ON PRIIT PÄRN







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Algab uus distntastõpe. Palun tutvu õp Ch Lään juhendiga.

  Noored, me elame teiega väga ajaloolisel ajal. Iga päev sünnib midagi millest tuleviku inimesed loevad raamatutest. Nii ka uus distnatsõpe...